Ielādējam saturu... Lūdzu uzgaidiet!

Par sociālajiem pabalstiem novadā

2021-09-20

Pēc administratīvi teritoriālās reformas īstenošanas Madonas novada pašvaldības Sociālajā dienestā saņemti ļoti daudz jautājumi par sociālajiem pabalstiem.

Veidojot jaunizveidojamā Madonas novada  Sociālā dienesta struktūru, tika apkopoti dati par Madonas, Ērgļu, Cesvaines un Lubānas sociālo dienestu piešķirtajiem sociālajiem pabalstiem un sociālajiem pakalpojumiem. Madonas novada pašvaldības Sociālā dienesta piešķirtie pašvaldības iniciatīvas pabalsti ir labvēlīgāki iedzīvotājiem, piemēram, pabalsts nozīmīgā dzīves jubilejā.

Informējam, ka jaunizveidotajā Madonas novada pašvaldībā sociālo palīdzību un sociālos pakalpojumus līdz 2021.gada 31.decembrim veiks esošie četri sociālie dienesti – Madonas novada pašvaldības Sociālais dienests, Cesvaines Sociālais dienests, Lubānas Sociālais dienests un Ērgļu Sociālais dienests, pamatojoties uz saviem saistošajiem noteikumiem par sociālo palīdzību un sociālajiem pakalpojumiem.

Šobrīd dome veido jaunu pašvaldības iestādi “Madonas novada Sociālais dienests”, kas izstrādās jaunus normatīvos aktus – saistošos noteikumus par sociālo palīdzību un sociālajiem pakalpojumiem, ņemot vērā likumā noteiktās prasības, kur prioritāri ir pamata sociālie pabalsti – GMI un mājokļa pabalsts, un, izvērtējot situāciju un novada budžeta iespējas, tiks noteikta vienota pašvaldības iniciatīvas pabalstu sistēma visā Madonas novada teritorijā.

Aicinu būt saprotošiem šajā pārejas periodā, un neskaidrību gadījumā interesēties pie sociālo dienestu darbiniekiem.

Madonas novada pašvaldības Sociālā dienesta vadītāja p.i. I. Fārneste