Ielādējam saturu... Lūdzu uzgaidiet!

5.jūnija pašvaldību vēlēšanas Madonas novadā notiks!

2021-06-02

Saskaņā ar Saeimas grozījumiem Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likumā, Madonas novads tiek saglabāts esošajās robežās, un 5. jūnija domes vēlēšanas notiks arī šajā vēlēšanu apgabalā.

Saeima otrdien, 1. jūnijā, pieņēma grozījumus Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likumā, no kuriem izriet, ka Madonas novads tiek saglabāts esošajās robežās, un 5. jūnija domes vēlēšanas notiks arī šajā vēlēšanu apgabalā. Vienlaikus Madonas novada domes vēlēšanās ir noteikts atšķirīgs iepriekšējās balsošanas laiks, tas būs 3.  jūnijā no plkst.16.00 līdz 20.00, bet 4. jūnijā no plkst. 11.00 līdz 20.00.

Sākotnēji bija paredzēts Varakļānu novadu, kura pievienošanu Rēzeknes novadam Satversmes tiesa atzina par neatbilstošu Satversmei, pievienot Madonas novadam, taču Saeimas deputāti pēc ilgām diskusijām lēma kā pagaidu risinājumu noteikt, ka Varakļānu novads būs atsevišķs novads.

Iepriekš Saeimas Administratīvi teritoriālās reformas komisija virzīja izskatīšanai Saeimas 31. maija ārkārtas sēdē Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas sagatavotos likumprojektus, kas paredzēja Varakļānu pilsētu, Varakļānu pagastu un Murmastienes pagastu iekļaut Madonas novadā.

Savukārt 5.jūnijā plānotās pašvaldību vēlēšanas Rēzeknes novadā ir atceltas. Šodien Saeimā pieņemtais Varakļānu novada un Rēzeknes novada vēlēšanu likums šajos novados pašvaldību vēlēšanas paredz rīkot šā gada 11.septembrī. Plānots, ka jaunievēlētā Varakļānu novada dome un Rēzeknes novada dome uz pirmo sēdi sanāks šī gada 1. oktobrī. Jauno pašvaldību domju pilnvaras izbeigsies ar brīdi, kad uz pirmo sēdi sanāks 2025. gada pašvaldību vēlēšanās ievēlētā attiecīgā novada dome.  

Informāciju sagatavoja: CVK Informācijas nodaļa