Ielādējam saturu... Lūdzu uzgaidiet!

SIA „ŪDAS” paziņojums par dzeramā ūdens kvalitāti

2021-01-22

Pēdējā laikā ir saņemta informācija, ka dzeramais ūdens Ērgļos ir ar dzeltenīgu nokrāsu un nogulsnēm. Katru gadu SIA „ŪDAS” veic ūdens paraugu ņemšanu dažādās vietās, pēc saskaņotā plāna ar Veselības inspekciju. Tas tiek darīts saskaņā ar nolikumu – vienu reizi 3 mēnešos.

Tagad 13.01.2021. ūdens paraugi tika paņemti no Rīgas ielas ūdensvada. Kā redzams saņemtajās analīzēs, ūdens kvalitāte ir atbilstoša standartiem. Vienīgais parametrs, kurš atrodas uz robežas ir dzelzs saturs ūdenī.

 Dzelzs klātbūtne normas robežās dzeramajā ūdenī nav kaitīga, taču paaugstināta dzelzs koncentrācija sākot ar 0.3 mg/l izsauc izmaiņas ūdens garšā un izskatā.

SIA „ŪDAS” 2020.gada beigās un jaunā gada sākumā veica 5 ūdensvada bojājuma labojumus. To darot, vajadzēja atslēgt ūdeni un to pieslēgt, kā rezultātā ūdensvadā radās ūdens spiediena triecieni, kas izsauca dzelzs slāņa atdalīšanos no vecajiem ūdensvadiem, gan uz maģistrālā vada, gan arī mājās. Tāpēc šobrīd citās mājās ir novērojama ūdens krāsas izmaiņa. Pēc kāda laika dzelzs daļiņas nosēdīsies un ūdens būs tāds pats kāds bija pagājušā gadā. Ir jāsaprot, ka tas ir lietošanā pilnīgi nekaitīgs.

SIA „ŪDAS” turpinās uzraudzīt ūdens kvalitāti un pieņems mērus, ja dzelzs līmenis ūdensvadā nesamazināsies.

Analīžu rezultāti pievienoti šeit.

Ar cieņu, SIA „ŪDAS” valdes loceklis Juris Šaudiņš