Ielādējam saturu... Lūdzu uzgaidiet!

Nobalso par kultūras projektiem Vidzemē un Ērgļos

2021-04-22

Līdz 25. aprīlim ikviens var pagūt nobalsot par konkursam “Vidzemes kultūras programma 2021” iesniegtajiem projektiem.
Balsot iespējams vietnē http://balso.vidzeme.lv, kur var iepazīties ar balsošanai un ekspertu vērtēšanai nodotajiem 172 konkursam iesniegtajiem kultūras projektu aprakstiem. Autorizējoties vietnē ar latvija.lv, ikviens tiek aicināts balsot par trim dažādiem projektiem (nav iespējams balsot mazāk par trim projektiem). Balsot var ikviens iedzīvotājs no 16 gadu vecuma.

Uz aktivitātēm Ērgļu novadā attiecas trīs projekti:

15.Latvijas koru saiets Meņģeļos Brāļu Jurjānu jubileju gadā. 2021. gada 11. septembrī.
Projekta mērķis ir saglabāt brāļu Jurjānu muzikālo mantojumu, akcentējot dzīves vides, latviešu tautas tradīciju, vēsturisko notikumu un personību lomu, iesaistot to aktīvā un mūsdienīgā apritē 2021. gada 11. septembrī Ērgļu novada „Meņģeļos”, Brāļu Jurjānu jubileju gadā norisināsies 15.Latvijas koru saiets. Plānots, ka saietā piedalīsies kori no visas Latvijas, kā arī skolēnu kori.

♦ Projekta " Blaumanis. Latvieši. Kopābūšana." ietvaros paredzēts izveidot video izrādi par R. Blaumaņa biogrāfiju, literārajiem darbiem, izrāžu iestudējumiem, valodu un vidzemniekiem vidzemes ainavā.Šis būs simbolisks veltījums Ērgļiem un Rūdolfam Blaumanim, viņam darbiem un latviešiem un valodai…

♦ Projekta ”Novadu kultūras mantojuma parāde: Kulinārais kalendārs. Godi. Cilvēkstāsti”   realizācijas rezultātā , iesaistot jauno paaudzi, paredzēts  uzklausīt un pierakstīt 14 pagastos Madonas novadā, Cesvaines, Ērgļu, Lubānas un Varakļānu novadu godu saimnieču  cilvēkstāstus, pierakstot receptes katrai dienai, kuras tiks apkopotas virtuālā „Kulinārā kalendārā” un būs  pieejamas interneta vietnē un ceļojošā izstādē Roll- up baneru formātā.