Ielādējam saturu... Lūdzu uzgaidiet!

PMLP darba organizācija ārkārtējās situācijas apstākļos

2020-03-24

Ņemot vērā Ministru kabineta 2020.gada 12.marta rīkojuma Nr.103 “Par ārkārtējās situācijas izsludināšanu” 4.1. un 4.8., 4.34., 4.35. un 4.36. apakšpunktos minēto, Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde (turpmāk-PMLP) informē, ka no šī gada 23. marta līdz ārkārtējās situācijas beigām visā Latvijā pārtrauc klientu apkalpošanu klātienē. Tas nozīmē, ka no 2020. gada 23. marta klientiem tiks slēgtas visas 30 teritoriālās nodaļas.

Šajā laika posmā personām nebūs iespējams pieteikt un saņemt personu apliecinošus dokumentus (pasi, personas apliecības). PMLP informē, ja Latvijas Republikā izsniegtam personu apliecinošam dokumentam ir beidzies derīguma termiņš, tad šis personu apliecinošais dokuments joprojām ir izmantojams personas identificēšanai ārkārtējās situācijas izsludināšanas laikā. PMLP priekšnieks vai viņa pilnvarota amatpersona var izdarīt izņēmumus attiecībā uz personu apliecinošu dokumentu izsniegšanu, ja to prasa neatliekama vajadzība.

Neatliekamu jautājumu risināšanai saistībā ar personas apliecinošiem dokumentiem, (pasi, personas apliecību) lūdzam telefoniski sazināties ar tuvāko PMLP teritoriālo nodaļu vai PMLP Personu apliecinošu dokumentu departamenta Metodiskās vadības nodaļu: 67219244. Saziņai iesakām izmantot arī e-pastu: pases@pmlp.gov.lv.

Ārzemnieki, kuri Latvijas Republikā uzturējās likumīgi līdz 2020.gada 13.martam un kuru likumīgās uzturēšanās termiņš beidzies pēc 2020.gada 13.marta, var turpināt uzturēties Latvijas Republikā ārkārtējās situācijas izsludināšanas laikā, nenoformējot jaunu uzturēšanās atļauju vai nesaņemot vīzu un saglabājot tiesības uz nodarbinātību, ja tādas ir noteiktas ar iepriekšminēto uzturēšanās atļauju vai vīzu.

Jānorāda, ka ārzemniekiem dokumenti uzturēšanās atļaujas un vīzas pieprasīšanai vai reģistrēšanai jāiesniedz tikai elektroniski, apstiprinot pieteikumu un pievienotos dokumentus ar drošu elektronisko parakstu vai nosūtot pa pastu.

Jautājumos, kuri saistīti ar uzturēšanās atļaujām un vīzām, PMLP aicina telefoniski sazināties ar PMLP teritoriālajām nodaļām, vai izmantot PMLP informatīvo tālruni: 67209400, vai sazināties pa e-pastu: mn@pmlp.gov.lv.

Lai nodrošinātu klientu informēšanu, darbosies PMLP informatīvais tālrunis: 67209400 un par PMLP sniegtajiem pakalpojumiem ir iespējams sazināties ar PMLP teritoriālajām nodaļām, kuru kontakti pieejami PMLP oficiālajā tīmekļvietnē: www.pmlp.gov.lv.