Ielādējam saturu... Lūdzu uzgaidiet!

Jaunumi darbības programmā palīdzības sniegšanā vistrūcīgākajām personām

2019-01-02

Informācija saistībā ar jaunajiem MK noteikumiem Nr.727 “Darbības programmas "Pārtikas un pamata materiālās palīdzības sniegšana vistrūcīgākajām personām 2014.–2020.gada plānošanas periodā" īstenošanas noteikumi”.
• No 2019.gada 1. janvāra Eiropas Atbalsta fonda vistrūcīgākajām personām (turpmāk – EAFVP) atbalstu varēs saņemt arī MAZNODROŠINĀTAS personas vai ģimenes, kuru vidējie ienākumi mēnesī NEPĀRSNIEDZ 242 EURO, līdzšinējo 188 euro vietā. Pašvaldībās, kurās maznodrošinātas personas vai ģimenes ienākumu līmenis noteikts mazāks par 242 euro, EAFVP atbalstu varēs saņemt visas maznodrošinātās personas vai ģimenes.

• Turpmāk VISAS PERSONAS, kas norādītas atbilstošajās izziņā, var saņemt ne tikai pārtikas, bet arī HIGIĒNAS UN SAIMNIECĪBAS PRECES, ko līdz šim varēja saņemt tikai bērni vecumā līdz 18 gadiem.

• Ģimenes ar bērniem līdz 12 mēnešu vecumam VAR IZVĒLĒTIES vienu no higiēnas maziem bērniem preču pakām - BH1 (autiņbiksītes no 5 – 9 kg ) vai BH2 (autiņbiksītes no 7 – 18 kg) paku, t.i. to paku, kuru autiņbiksīšu izmērs der labāk.

• Līdztekus jau līdz šim uzskaitītajiem papildpasākumiem, tiek iekļauts JAUNS PAPILDPASĀKUMA VEIDS: socializēšanas pasākumi personas sociālo lomu, vērtību, kultūras, tradīciju apgūšanai un iekļaušanai sabiedrībā.

Tāpat kā līdz šim, pamats EAFVP atbalsta saņemšanai ir pašvaldības sociālā dienesta izsniegta rakstiska izziņa. Izziņā
par maznodrošinātās ģimenes, personas statusu jābūt iedrukātai speciālai atzīmei, ka ģimene (persona) atbilst EAFVP atbalsta
saņemšanas nosacījumiem.