Ielādējam saturu... Lūdzu uzgaidiet!

Konkurss ZIEMASSVĒTKU MIRDZUMS

2018-12-10


Ērgļu novada iedzīvotāji, privātīpašumu īpašnieki, uzņēmēji, iestāžu vadītāji!
Arī šogad tiekat aicināt turpināt pagājušā gada nogalē jauki iesākto tradīciju un sagaidot ziemas saulgriežu svētkus, padomāsim par savas apkārtnes ietērpu svētku noskaņās. Ideju rosināšanai un realizācijai, ir izstrādāts konkursa nolikums, ar kuru var iepazīties mājaslapā (zemāk) kā arī "Ērgļu Novada Ziņu" novembra numurā.

ZIEMASSVĒTKU NOFORMĒJUMA KONKURSA „ZIEMASSVĒTKU MIRDZUMS” NOLIKUMS
 
1. Konkursa organizētājs: Ziemassvētku noformējuma konkursa „Ziemassvētku mirdzums” (turpmāk – konkurss) organizētājs ir Ērgļu novada pašvaldība sadarbībā ar Ērgļu saieta namu. 
2.  Konkursa tēma: “Ziemassvētku mirdzums”.

3. Konkursa mērķi un uzdevumi:
3.1. Radīt Ziemassvētku un Jaunā gada noskaņu Ērgļu novada teritorijā, veicinot kvalitatīvu dekorējumu radīšanu Ziemassvētku un Jaunā gada periodā.  
3.2. Veicināt Ērgļu novada iedzīvotāju aktīvu līdzdalību Ērgļu novada sakopšanā, izdaiļošanā un svētku noskaņojuma veidošanā.
3.3. Akcentēt vizuālā noformējuma un sabiedrības ieinteresētības nozīmi svētku noskaņas radīšanā Ērgļu novadā.
 
4. Konkursa dalībnieki:
4.1. Konkursā piedalās juridiskas un fiziskas personas ar atbilstoši konkursa tēmai noformētām novada iestāžu, uzņēmumu un sabiedriskām ēkām, kā arī privātmāju un daudzstāvu dzīvojamo māju fasādēm un priekšlaukumiem.

5. Konkursa norises kārtība:
5.1. Noformēto objektu līdzdalību konkursā, pieteikumā norādot objekta nosaukumu (veikals, uzņēmums, dzīvojamā māja u.c.), objekta adresi, kontaktpersonu un kontakttālruni, var pieteikt no 2018. gada 3. decembra līdz 17. decembrim:
5.1.1. Ērgļu novada pašvaldībā, Sausnējas un Jumurdas pārvaldēs personīgi;
5.1.2. Ērgļu novada pašvaldībā (Rīgas iela 10, Ērgļu pagasts, Ērgļu novads, LV 4840), zvanot pa tālruni 64871231, vai sūtot informāciju uz e-pastu ergli@ergli.lv.
5.2. Konkursa vērtēšanas komisijai ir tiesības vērtēt arī konkursam nepieteiktos objektus, ja to noformējuma izpildījums rada īpašu Ziemassvētku noskaņu, ir mākslinieciski augstvērtīgs un uzlabo novada tēla vizuālo kvalitāti.  

6. Vērtēšanas kritēriji:
6.1. noformējuma atbilstība Ziemassvētku specifikai un noskaņai;
6.2. noformējuma atbilstība konkursa nosaukumam;
6.3. noformējuma kompozīcija un idejas oriģinalitāte;
6.4. noformējuma materiālu pielietojums un krāsu risinājums;
6.5. pirmais iespaids.   

7. Vērtēšanas kārtība:
7.1. Noformējumu vērtēs 3 kategorijās:
        7.1.1. privātmāju noformējums;
        7.1.2. daudzstāvu dzīvojamo māju noformējums;
        7.1.3. uzņēmumu noformējums.
7.2. Konkursam pieteiktie objekti tiks vērtēti pēc pieciem kritērijiem, katrā piešķirot attiecīgu punktu skaitu no 0 līdz 5. Maksimālais punktu skaits objektam 25.
7.3. Konkursa vērtēšanas komisija tiek noteikta ar Ērgļu novada pašvaldības domes priekšsēdētāja rīkojumu 3 (trīs) locekļu sastāvā. Konkursa vērtēšanas komisija izvērtē objektu saskaņā ar vērtēšanas kritērijiem.
7.4. Konkursa objektu vērtēšana notiek no 20.12.2018. līdz 21.12.2018.  
7.5. Konkursa rezultāti tiks paziņoti Ērgļu novada interneta mājaslapā www.ergli.lv, Ērgļu novada ikmēneša informatīvajā izdevumā „Ērgļu novada ziņas”.  

8. Apbalvošana:
8.1. Konkursa dalībnieku apbalvošana notiks 2019. gada 15. janvārī Ērgļu saieta namā.  
8.2. Katrs konkursa dalībnieks saņems diplomu par piedalīšanos, konkursa uzvarētāji – diplomu un balvu no konkursa organizētājiem.