Ielādējam saturu... Lūdzu uzgaidiet!

VIEDIE CIEMI MADONAS NOVADĀ

2024-02-02

Aicinām uz pasākumu

“Viedie ciemi Madonas novadā – PIEREDZE, IESPĒJAS un SADARBĪBA”

ikvienu novada aktīvo iedzīvotāju!

 

Ja Tev rūp vieta, kurā Tu dzīvo, ja Tev ir radošas idejas dzīves kvalitātes uzlabošanai kopienā, ja Tu saredzi, ka vairāk var panākt līdzdarbojoties un apvienojoties, un uzskati, ka laukos ir iespējama attīstība, tad 26.februārī gaidīsim Tevi Madonas biznesa attīstības centrā Saieta laukumā 2A, pulksten 10.00 pasākumā “Viedie ciemi Madonas novadā – PIEREDZE, IESPĒJAS un SADARBĪBA”. 

Viedo ciemu pieeja Latvijā un Eiropā ir salīdzinoši jauna, tāpēc bieži dzirdam jautājumus: - Kas ir viedais ciems? Vai mēs esam viedais ciems? Kā kļūt par viedo ciemu? Kāds no tā labums? Pasākuma programma plānota tā, lai ikviens varētu rast atbildes uz šiem un citiem jautājumiem par Viedo ciemu iniciatīvu, un gūt iedvesmu aktīvai darbībai.  Uz pasākumu īpaši aicinām aktīvos iedzīvotājus, neatkarīgi no nodarbošanās un pārstāvētās organizācijas, pagastu un apvienību pārvaldniekus, kā arī nevalstiskā sektora pārstāvjus.      

Viedo ciemu koncepcija tiks apskatīta pēc būtības: Uz jautājumu “Kas ir Viedais ciems?” atbildēs “Latvijas Lauku forums” padomes loceklis un Eiropas Lauku pakta koordinācijas grupas loceklis Āris Ādlers. Par Viedo ciemu nozīmi reģionālajā attīstībā runās VARAM Pašvaldību departamenta direktors Viesturs Razumovskis. Ar pašvaldībā esošajiem instrumentiem Viedo ciemu atbalstam iepazīstinās Madonas novada pašvaldības vecākais speciālists sabiedrības integrācijas un līdzdalības jomā Aigars Noviks. Pieredzē un iedvesmā dalīsies “Viedais Ciems 2023” titula ieguvēji Ošupes pagasts Dace Kalniņa un Jaunlutriņu attīstības biedrības vadītāja, Latvijas Mazpulku padomes priekšsēdētājas vietniece Ilze Kļava. Aktīvi līdzdarbosimies problēmu identificēšanā un labāko risinājumu definēšanā. Dienu noslēgsim ar paneļdiskusiju, kurā piedalīsies VARAM Pašvaldību departamenta direktors Viesturs Razumovskis, Madonas novada domes priekšsēdētājs Agris Lungevičs, Vecākais speciālists sabiedrības integrācijas un līdzdalības jomā Aigars Noviks, Viedās Skujenes idejas iniciatore, Cēsu novada pašvaldības pārstāve Zane Pīpkalēja, Aronas, Dzelzavas un Sarkaņu pagastu pārvaldnieks Sandis Kalniņš. Moderators Āris Ādlers.

 

Reģistrēšanās pasākumam līdz 16.februārim aizpildot PIETEIKUMA ANKETU, vai noskenējot QR kodu pasākuma afišā.

 

Informāciju sagatavoja:

Aigars Noviks

Madonas novada pašvaldības Centrālās administrācijas

Attīstības nodaļas vecākais speciālists sabiedrības integrācijas un līdzdalības jomā

E: aigars.noviks@madona.lv

T; +371 28378298